Kategóriák
Termék részletek


Szafi Reform Szódabikarbóna 500 g

Szafi Reform Szódabikarbóna 500 g
  • Szafi Reform Szódabikarbóna 500 g
263 Ft
Egységár: 526 Ft/kg
Szállítási idő 
:
5-7 nap
Info:
Info

A szódabikarbóna egy sokoldalúan felhasználható konyhai alapanyag. Sütemények, tészták készítésekor a sütőport helyettesíthetjük vele, így a tészta könnyű lesz, szépen, egyenletesen emelkedik meg. A sütésen kívül használhatjuk továbbá a konyhai és egyéb felületek tisztítására és a penész eltávolítására is. 

  • Összetevők:

    nátrium-hidrogén-karbonát

    Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag, tulajdonképpen a nátrium-hidrogén-karbonát elnevezésű vegyület hétköznapi neve.
    A fehér, kristályos szemcséjű alapanyaggal leggyakrabban finomított por formájában találkozunk.

    A sütőpor egy háziasszony számára nem ismeretlen, azt azonban kevesen tudják, hogy fő alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta és mennyi dologra használták őseink. A népi bölcsességek szerint nem csak a fogak tisztítására és fehérítésére alkalmazták, hanem vízzel elkeverve bőr és testradírként is. Dezodorként is funkcionált a kellemetlen testszag semlegesítésére.
    Nélkülözhetetlen összetevője volt az otthoni takarításnak, tisztításnak, súrolószerként és folttisztítóként egyaránt alkalmazták.
    A szódabikarbóna vízben jól oldódik, enyhén lúgos kémhatású, így a savakat semlegesíti. Ennek köszönheti szagmentesítő tulajdonságát is, melyet a lakás számos pontján alkalmazhatunk.
    Sokoldalú felhasználása tette népszerűvé és a mindennapok egyik fontos eszközévé.

    Szódabikarbóna a konyhában:

    Leggyakoribb felhasználási módja a konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél használhatjuk.
    Szafi Reform étkezési Szódabikarbóna a tésztáknak könnyű, lyukacsos textúrát kölcsönöz.
    Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, érdemes az előkészítésnél valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy aszkorbinsavat adni a még nyers alapanyaghoz.

    Ezzel a módszerrel gyönyörű kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk.

    A marha- vagy vadhúsok nehezebben főnek át, ezért hatékonyabbá tehetjük a főzést étkezési szódabikarbóna segítségével.

    A zöldségek és a gyümölcsök megőrzik élénk színüket, ha főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is puhulnak.

  • Cikkszám
    SZFSZBKB
    Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés