Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék 1000 g
Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék 1000 g
Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, hozzáadott cukortól mentes(1), szójamentes, zsírszegény, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes
Összetevők:
Hajdinaliszt, tápióka keményítő, kölesliszt, karobpor (12%), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), aroma (vanillin kristály), só
Átlagos tápérték: |
100g lisztkeverékben |
Energia: |
1444 kJ / 341 kcal |
zsír: - amelyből telített zsírsavak: |
1,5 g 0,4 g |
szénhidrát: - amelyből cukrok: |
70,8 g 4,8 g |
rost: |
8,5 g |
fehérje: |
6,8 g |
só: |
0,19 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
Karobos-gyümmölcsös muffin recept (12 db. gyümölcsös muffinhoz):
Hozzávalók:
· 250 g Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék
· 170 g langyos víz
· 25 g 100%-os citromlé
· 70 g por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
· 250 g magozott és kinyomkodott meggy vagy málna/eper/magozott kinyomkodott cseresznye/ vagy bármilyen bogyós gyümölcs
· 100 g reszelt hámozott alma/cukkini (ez elhagyható, csak a puhább állag miatt ajánlatos!)
Elkészítés:
· Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki szilikonos muffin formákat olajsprayvel. (Papírformában nem ajánlatos sütni, mivel azok zsírszegény muffinok sütésére nem alkalmasak.)
· Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a porállagú édesítőt/cukrot, a reszelt almát/cukkinit és alaposan keverjük el.
· Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, legvégén adjuk hozzá a jól kinyomkodott meggyet (vagy más gyümölcsöket), majd öntsük a formákba a sűrű krémet.
· Előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (a sütési idő változhat attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)
· Rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzések:
Porcukorral készítve, elegendő kb. 50 g porcukor is, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.
A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad.
Recept ötlet 2. MEGGYES MUFFIN
VIDEÓ A MUFFIN KÉSZÍTÉSRŐL:
-
Cikkszám SZFFRKRB1000Tömeg 1 kg/db