Szafi Free amerikai Fánk lisztkeverék 1000 g
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes kelesztés nélküli fánk készíthető a lisztkeverék segítségével, pillanatok alatt.
-
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes
Összetevők:
Kölesliszt, tápióka keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
Átlagos tápérték:
100g lisztkeverékben
Energia:
1410 kJ / 334 kcal
zsír:
- amelyből telített zsírsavak:
1,6 g
0,5 g
szénhidrát:
- amelyből cukrok:
67 g
1,6 g
rost:
14,3 g
fehérje:
5,6 g
só:
0,03 g
(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Fánk recept (7 db fánkhoz):
Hozzávalók:
160 g meleg víz (nem forró, de a langyosnál melegebb); 5 g alamaecet, vagy frissen facsart citromlé; 12 g eritrit (kristálycukorral helyettesíthető); csipetnyi só (kb. 0,5 g); 5 g citromhéj; késhegynyi vanília őrlemény vagy 1 kupaknyi vanília aroma; 150 g Szafi Free fánk lisztkeverék
Elkészítés:
Forrósítsuk fel a kókuszolajat.
Mérjük ki a vizet, majd a fenti sorrendben adjuk hozzá a többi hozzávalót, mielőtt a lisztet hozzáadnánk keverjük jól el, majd a liszt hozzáadásával gyúrjuk össze jó alaposan.
Pihentessük 5 percig.
A tészta pihentetése után pici liszten kb. 1 cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát. (Ne legyen vastagabb, mert sütés közben az olajban szépen meg fog nőni.)
Szaggassuk ki 8 cm-es fánkkiszúró formával.
Vagy egy nagy pohár szájával (8 cm-es), majd a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával (3 cm, pl. egy ásványvizes kupakkal, vagy 3 cm-es mini pogácsaszaggatóval).
Forró kókuszolajban (2 részletben) süssük arany barnára, nagyon hamar megsül. Oldalanként kb. 2-2,5 percig süssük, majd tegyük papírtörlőre.
Kevés olajat szív magába!
Ízlés szerint tálaljuk lekvárral, csokimázzal, színes „cukormázzal”(cukormáz: porcukor vagy poreritrit kikeverve színes gyümölcslevével, pl. málnával)
Kiszerelés:
1000g
Videó a fánk készítéséről:
-
Cikkszám SZFFRFNK1000Tömeg 1 kg/db