Kategóriák
Termék részletek


Szafi Reform gluténmentes szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék 500g

Szafi Reform gluténmentes szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék 500g
2 300 Ft
(1 811 Ft + áfa)
Egységár: 4 600 Ft/kg
(3 622 Ft/kg + áfa)

Rostban gazdag gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostkeverék, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát. Készíthető belőle bármilyen kenyérféle, péksütemény, piskóta, kalács stb...

  • Összetevők: Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjakgumi).

    Átlagos tápérték

    100 g lisztkeverékben

    100 g kész kenyérben*

    energia:

    785 kJ / 196 kcal

    523 kJ / 127 kcal

    zsír:

    0,5 g

    4,4 g

    - amelyből telített zsírsavak:

    0,1 g

    1,4 g

    szénhidrát:

    1,1 g

    1,4 g

    - amelyből cukrok:

    0,6 g

    0,5 g

    rost:

    91,6 g

    23,1 g

    fehérje:

    0,9 g

    8,9 g

    só:

    0,23 g

    1,2 g

     

    * A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Citromlé és tojásfehérjepor nélkül, és szódabikarbónával készítve.

     

    100 g lisztkeverék energiatartalmából 733 kJ/183 kcal energia származik élelmi rostokból.

    100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal energia származik élelmi rostokból.

    Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

    A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!

    Felhasználási javaslat:

    Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér):

    Hozzávalók:

    • 75 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék
    • 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt
    • 12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető)
    • 3 g só
    • 2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék)
    • 3 db M-es tojás
    • 3 db M-es tojásfehérje
    • 90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz!)

    Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje.

    Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…

    Elkészítés:

    A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze.

    5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

    Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db jön ki belőle.

    Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.

    Sütés:

    Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc.

    Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.

    Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt!

     
     
  • Cikkszám
    SZFFSZNHDRCS500
    Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés