Élelmi rostban gazdag, gluténmentes alapanyag, amely kiválóan alkalmas búzaliszt helyettesítésére. Erőteljes, gesztenyés aromája miatt érdemes keverni más lisztekkel (például Szafi Reform kókuszliszttel vagy Szafi Reform nyílgyökérliszttel). Édes muffinokhoz, kalácsokhoz, piskótákhoz, rétesekhez és palacsintákhoz ajánljuk.
Rostban gazdag gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostkeverék, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát.
Önmagában is használható, követve a blogon lévő recepteket!
Készíthető belőle bármilyen kenyérféle, péksütemény, piskóta, kalács stb...
A szódabikarbóna egy sokoldalúan felhasználható konyhai alapanyag. Sütemények, tészták készítésekor a sütőport helyettesíthetjük vele, így a tészta könnyű lesz, szépen, egyenletesen emelkedik meg. A sütésen kívül használhatjuk továbbá a konyhai és egyéb felületek tisztítására és a penész eltávolítására is.